dimarts, 14 d’abril de 2015

Per Sant Jordi confiança i una rosa blava (2015)El color blau és símbol per excel·lència de la serietat, la confiança i la tranquil·litat, molts pobles indígenes el relacionaven amb el món espiritual i la saviesa, és el color de la generositat, la curació i l’enteniment.El caos es allò que et fa diferent. Allò que la gent no entén de tu i que desitja que canviïs. Però el caos és part d'un mateix, per això, quan algú no t'entengui digues-li: "Estima el meu caos". El món blau es la nova novel·la de l'Albert Espinosa; una història que enllaça amb El món groc i Polseres vermelles i amb la que es tanca una trilogia de colors que parlen de vida, de lluita i de mort.

Espinosa ens introdueixen una narració d'aventures i emocions sobre un grup de joves que s'enfronten a un gran repte: revelar-se contra un món que intenta endreçar el seu caos. A través de cinc personatges, una illa i una recerca incessant per viure,  l'autor torna a introduir-nos en el seu univers particular amb una història que es desenvolupa en un món oníric i fantàstic, amb un inici contundent i un desenllaç ple d'esperança i de llum.

Podreu gaudir d’aquesta novel·la en català de la mà de Rosa dels Vents i en castellà de Grijalbo.

El vostre caos us espera.


David Martí amb Les dones sàvies de la muntanya ens demostra que ell si és un trementinaire de la paraula, sap arribar a l’ànima del lector d’una manera suau però contundent, sembla que en les seves obres aparegui com un guerrer adormit que mica en mica va despertant per lluitar contra el pas inexorable de les planes. Pot ser en una altre vida fou un bruixot capaç d’encisar amb la paraula, doncs aquest do roman en la seva ploma suau i precisa.

Edicions 62 encerta de ple, una novel·la on descobrirem la força de les dones d’una família a mitjans del segle XIX, a un paratge de natura incomparable i on les plantes remeieres arrelaran ben fort generació rere generació.

Les germanes del riu, les dones sàvies de la muntanya, han dedicat la seves vides a preservar els misteris que les envolten, generació rere generació, on la màgia i els coneixements de les propietats de les plantes s’han transmès fins avui. Hereves i responsables d’un saber donat per la mare natura.

Les nostres protagonistes en formen part i ens conviden a gaudir de les meravelles que les envolten i que mai podríem arribar ni a sospitar.

Germanes que ens esperen per compartir el seu saber.

El remeier català és un pou de saviesa que moltes vegades oblidem, però on els secrets s’amaguen entre perfums silvestres i tisanes.


Sara Rattaro en su nueva novela Alguien como tú nos muestra la reconstrucción de un lazo familiar perdido en el tiempo.

Gracias a Duomo podremos ver como un padre y su hija se volverán a conocer con aquello que han cambiado y la esencia que ha permanecido en ellos, poco a poco el vínculo se estrechará y entenderemos muchas cosas del pasado.

El viaje es un acto arriesgado de entrega, de ser con otro y ser una parte de otra vida que deja de ser ajena. El amor es una muestra de respeto, admiración y la fuerza que nos permite superar barreras y obstáculos. Sin amor, el mundo ya no existiría.

¿La acompañáis en el viaje? Definitivamente es el viaje de su vida y lo quiere compartir con nosotros. Ayudémosla a cargar con alguna maleta y embarquemos en esta gran e intensa aventura personal.


De la mà d’Ara llibres tenim un salvavides al qual ens podem aferrar per no perdre’ns en aquest “Mar d’emocions” i corregir el nostre camí dirigint-lo a un port més noble i més enriquidor per nosaltres mateixos i per tots aquells que ens envolten.

Francesc Torralba amb La revolució ètica i abraça els temes de més rabiosa actualitat. És reivindicatiu i posa el punt de vista en allò que ens inquieta a tots. Qui ha de tenir ètica? Tothom! No podem viure en un món on l’ètica sigui un mer objecte d’estudi, l’hem de convertir en un model de vida.

Hem perdut el nord i estem immersos a una societat on val estafar, defraudar, malversar... tot pel rendiment i la riquesa material. La desgràcia és que com més riquesa material tenim més pobresa ètica adquirim. Hi ha punt de retorn?

Llegir-lo és com sentir un encantador de serps, veritat rere veritat ens dóna unes quantes bufetades de realitat i ens sacseja la consciència.


I el ressò de les muntanyes és una novel·la escrita amb la sensibilitat i emoció que caracteritza a Khaled Hosseini, omple les pàgines d’esperança i fa un cant a la vida amb les seves nits i els seus dies, amb els seus somriures i amb alguna llagrimeta que esdevé inevitable.

Ambientat a Maidan Sabz  on coneixerem a una família que viu de l’explotació de la terra en un ambient inhòspit i congost, això si, el sentiment de família és l’arrel més profunda que tenen. No els importa res més, ni tenir possessions ni optar a un progres, l’únic és el benestar de la família narrant estampes precioses.

La tardor de 1952, el div s’endú al petit de la família a un futur que desconeixen i el seu pare no te por de defallir i creua valls i serralades per arribar al gran palau i veure que ha passat amb el seu dolçet.

El div li ha proporcionat educació, un entorn de benestar i seguretat que el seu pare no li podia garantir… ara venen els dubtes: Què fa un pare que estima al seu fill? L’abandona a un futur segur o se l’endú amb ell a un futur incert?

Interrogants com aquets inunden de reflexió sobre l’amor veritable i el dolor el relat. I ara el podreu gaudir de la mà de labutxaca i d’Edicions 62.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada