dimarts, 10 de febrer del 2015

Seguirem vivint



A Seguirem vivint, una novel·la que relata el procés vital de la Gina i Una mort lluminosa és possible a benefici de l’equip de cures pal·liatives pediàtriques de l’Hospital Sant Joan de Déu trobarem una historia real que ens emocionarà, ens farà veure la vida d’una altre manera i concebre la nostre escala de valors d’una manera totalment diferent.

L’autora d’aquesta obra és l’Elisabeth Pedrosa, la mare de la Gina, una nena que va morir amb tan sols onze anys a casa, envoltada de la seva família i emparada pels tractaments pal·liatius de l’Hospital Sant Joan de Déu que li varen oferir una mort més lluminosa i privada de dolor.

L’Elisabeth Pedrosa és llicenciada en Periodisme i ha cursat estudis de Relacions Internacionals. És autora del dietari “Fills de la pluja”, sobre una estada com a cooperant al Brasil, i del llibre “Criatures d’un altres planeta”, on relata la vivència amb una filla malalta, que ha contribuït a la investigació i divulgació de la síndrome de Rett i que li ha valgut el premi ONCE Catalunya a la Solidaritat i la Superació. Ha protagonitzat el primer casament sikh de l’estat espanyol sorgit de la història d’amor que apareix a “El meu amor sikh”.

L’autora ens narra com la seva vida i la de la seva filla van anar canviant fins al desenllaç i com la mort de la petita va ser un altre punt de partida per seguir vivint tot i que res seria igual.

És un cant a la vida i a la ineludible fragilitat i finitud de l’ésser humà que ens arriba de la mà de Ara Llibres i Now Books.

Realment hem d’agrair a l’Hospital Sant Joan de Déu tot el que fan per guarir als menuts i les tasques d’investigació que realitzen alhora que també emparen i cuiden a la família, als acompanyants i l’ànim de crear un espai el menys hospitalari i depriment possible.

També volem donar tot el nostre suport a les famílies i als propis infants que estan a l’Hospital o hi han estat en algun moment de la seva infantesa... és una injustícia però és una realitat que sovint no volem ni veure. 

Creiem que és una iniciativa molt interessant doncs col·laborem amb ells i a més la realitat ens dóna una bufa que mereixem per tal de donar valor a allò que realment en té i a deixar passar les tonteries que tant i tant ens capfiquen.

Un cop dit tot això només volem compartir amb vosaltres una cançó que ens ha recordat una mica la manera de pensar de l’Elisabeth i potser ajuda a algun pare a veure aquests tràngols amb una mica més d’esperança.

 

Ells ja s'hi han sumat. I tu?


Comencem l’any compartint amb tu una campanya solidària on pots implicar-t’hi per molt poc. ‘Seguirem vivint’ és un llibre, però també una iniciativa que vol donar a conèixer i consolidar la Unitat de Cures Pal·liatives Pediàtriques de l'Hospital Sant Joan de Déu. Descobreix la campanya on hi ha participat Pep Guardiola, Lídia Heredia, Bernat Soler i Gaspar Hernàndez.
Com pots col·laborar-hi? Comprant el llibre d’Elisabet Pedrosa o fent una aportació directa:
http://implica-t.org/ca/campaigns/seguirem-vivint/



Los ninos no mueren
Saben que los niños
son angeles sin alas
que nos manda el cielo
para ser mas buenos
Son los que nos marcan
donde esta el camino
donde esta lo bello
de nuestro destino

Cuando rie un niño
el sol aparece
y todo se aclara
el mundo florece
Se enciende la vida
se encuentra el camino
y nos damos cuenta
que seguimos vivos

Los niños no mueren
se nos van al cielo
quedan en el alma
y se ponen alas
y vuelan muy cerca

Los niños no mueren
se van por un tiempo
a juntar estrellas
y nacen de nuevo
en otro pequeño

Los niños del mundo
hoy sufren por hambre
por frio, por miedo
por falta de techo
Y llora la tierra
tambien llora el cielo
cada vez que un niño
se queda en silencio

Pequeño chiquito
requete chiquito
no te vallas nunca
quedate conmigo
que te nececito

Los niños no mueren
solo van al cielo...
los niños no mueren

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada