dijous, 20 de febrer del 2014

Història de Catalunya



Avui, dijous 20 de febrer, es presenta a la Generalitat el projecte "Història de Catalunya", 6 volums il·lustrats per Pilarin Bayés, en una edició dirigida i coordinada per Josep Maria Solé i Sabaté i Queralt Solé i Barjau, aquesta presentació tindrà lloc al Saló Sant Jordi, a les 19 hores.

Els 6 volums de la Història de Catalunya i l’atles que ens presenten tenen el seu origen l’any 1973, quan encara vivia Franco i Catalunya era un país devastat.
L’any 73 hi va haver algú que va pensar que calia fer una Història de Catalunya per als nens i nenes d’aquest país. No hi havia material en català, calia recuperar la identitat i explicar a les futures generacions qui érem.

L’editor Martín Casanovas, l’historiador Oriol Vergés i la dibuixant Pilarin Bayés van fer una Història de Catalunya que ha servit a moltes generacions de catalans per conèixer el seu país. Un país que estima i coneix els seus orígens és capaç de defensar-los.

En el moment històric que vivim hi ha hagut algú que ha tornat a pensar que calia fer una Història de Catalunya perquè les futures generacions entenguin, coneguin i estimin el seu país, i d’aquí a quaranta anys puguin continuar vivint en llibertat segons la seva pròpia identitat.

Els nous llibres que presenten s’han fet amb el suport de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, amb la col·laboració de La Vanguardia i Grup 62. Amb un equip d’historiadors dirigits per Josep M. Solé i Sabaté i amb la dibuixant Pilarín Bayés i el seu equip.

Es vol que aquests 7 volums siguin una bona eina de referència, objectiva, útil i emotiva, per connectar els nens i nenes amb els seus orígens i la seva realitat.

Són 7 llibres carregats d’humanitat que impregnen la manera de fer col·lectiva d’un poble viu i palpitant que va cap al futur.

ELS AUTORS:


Queralt Solé i Barjau
Doctora en Història Contemporània per la Universitat de barcelona i professora de la mateixa universitat al Departament d'Hostòria Contemporània.
Autora de múltiples articles en diverses revistes d’història; ha participat en congressos nacionals i internacionals, i ha col·laborat, com a autora o portant-ne la direcció, en diverses obres de les editorials més importants del país.


Josep Maria Solé i Sabaté
Catedràtic d’Història Contemporània de la Universitat Autònoma de Barcelona. Llicenciat en Filosofia. Primer Director del Museu d’Història de Catalunya 1996-2000.

Especialista principalment en la recerca de  la guerra civil i la postguerra. Col·laborador a la premsa i a les ràdios més importants del país. Assessor històric de TV3 i Canal 33. Professor invitat a prestigioses Universitats d’Amèrica i Europa i actual Director de l’IEI, Institut d’Estudis Ilerdencs.


Pilarin Bayés de Luna
Il·lustradora infantil amb una trajectòria de més de cinquanta anys dibuixant en qualsevol format, però sobretot per a gairebé 800 llibres, molts dels quals dedicats a difondre tots els aspectes de Catalunya, les seves ciutats, pobles, tradicions, personatges, geografia... gaudeix d’una gran popularitat arreu del país.

Gràcies a infinitat d’exposicions, visites a escoles, col·laboracions amb tot tipus d’institucions i aparicions als mitjans de comunicació, garantirà la connexió dels lectors amb aquest projecte.

El seu estil inconfusible i el seu dibuix tendre i positiu són ideals perquè el jove lector descobreixi els grans secrets de la història del seu país i la transcendència del moment històric que està vivint.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada