diumenge, 2 de juny de 2013

Joc de Trons. Els còmicsEl segell Fanbooks ens sorprèn amb una adaptació al còmic de la saga de “Joc de Trons” de George R.R.Martin, on aquest s’ha unit a la ploma de Daniel Abraham i al grafisme de Tommy Paterson, donant vida a la fantàstica història de “Cançó de gel i foc”.

Us oferim la projecció dels dos volums que han editat en català i que atrauran a un públic més jove a la història èpica del moment. Molts hem gaudit dels seus llibres i estem gaudint de la seva sèrie de HBO, però us puc assegura que el que podríem considerar còmics, van més enllà i són un reflex clar d’una novel·la gràfica amb majúscules.

Ambdues portades ens mostren el joc de llums i ombres que tramen l’historia de Joc de Trons, la ferotgia i el la lluita pel poder són iconografiades per els llops, l’espasa i la vara. Contrasta amb el grafisme i tendre de contraportada on veiem a  la Khaleesi embarassada i acaronant la seva panxa i intuïm pel seu gest que pensa en el que li espera al seu fill, sense oblidar en l’altre ma l’ou de drac com a futura mare dels dracs.

Quan ens submergim a la lectura, les escenes són molt detallades tant a l’expressió facial i emocional dels protagonistes com als escenaris on es situa l’acció. Un treball minuciós que s’agraeix i aporta un plus molt important a l’hora de copsar l’holística de la historia.

Quatre mans que treballen com si formessin part del mateix cos, la fusió de text i dibuix és immillorable i molt respectuós pels puristes de la sèrie que no volem que quedi res entredit o explicat a mitges.

Els fragments de lluita aferrissada i d’escenes dures es decanten pels colors càlids mentre les escenes més familiars, de quotidianitat i fins i tot, romàntiques es decanten per una paleta freda i molt més suau. Aquest canvi de cromatisme fa que el lector immediatament canvi de xip i d’escenari sense perdre en cap moment el fil.

Us retrobareu amb personatges de les diverses cases, els Baratheon, els Lannister, els Stark, els Targaryen i els homes de la guàrdia de la nit i una història on en una terra on els estius poden durar dècades i els hiverns tota una vida, està a punt de desencadenar-se el conflicte. El fred s’acosta, i en les glaçades estepes del nord, a Hivèrnia, forces sinistres i sobrenaturals es congrien rere el Mur protector del reialme.

Al centre del conflicte es troben els Stark d’Hivèrnia, una família tan aspra i indomable com la terra on han nascut. Passant ràpidament d’una terra de fred brutal a un reialme llunyà i estiuenc d’abundor epicúria, es desplega una història de senyors i dames, de soldats i bruixots, d’assassins i bastards, que s’ajunten en un temps de lúgubres presagis. Entre els complots i els contra-complots, la tragèdia i la traïció, la victòria i el terror, el destí dels Stark, els seus aliats i els seus enemics depèn d’uns perillosos equilibris, com els intents de vèncer el més mortal dels conflictes: el joc de trons.

Recordeu: en el joc de trons o guanyes o mors, i amb aquestes edicions guanyeu.

Cap comentari:

Publica un comentari