dimarts, 27 de juliol del 2021

Etiquetes

Per Àngela Sánchez Vicente

Avui us presentem una llibre il·lustrat que a més de ser bonic és tremendament necessari!

Per tots els que formem part del sistema educatiu no ens són gens estranyes les il·lustracions boniques i sobretot molt encertades d’en Joan Turu.

Però l’obra que ens presenta avui té tanta càrrega per treballar amb els nanos ja sigui a l’escola o a l’educació informal que no el podem deixar passar ni tampoc podem evitar recomanar-vos-el.

A Etiquetes ens presentarà a una nena, la Neus, que viu aclaparada rere totes les etiquetes que la societat li imposa.

És costum encara que sigui sense cap maldat etiquetar a les persones que no coneixes massa intentant que un interlocutor entengui de qui parles...

Quantes vegades hem dit que ens hem creuat amb una noia que duia ulleres, o un noi de cabell rinxolat, una noia morena, un noi molt alt, una dona molt xerraire, un home coix, etc... Com a guia momentània per identificar a una persona és corrent a la nostra societat utilitzar aquesta eina però quan es coneix a la persona és millor deixar-los que es presentin ells mateixos a través de les seves accions i les seves paraules.

Realment una paraula pot ser una arma de destrucció massiva i hi ha etiquetes que costen massa de treure’s de sobre.


En aquesta obra veiem com la Neus “és” una colla d’etiquetes fins que decideix canviar les coses.

Si als grans ens costa per la tradició cultural i lingüística hem de procurar per tots els mitjans corregir-nos i sobretot fer que els menuts ja creixin amb el missatge d’aquest llibre ben assentat en als seus fonaments.

Cadascú és ell mateix, amb els seus defectes i virtuts. Cada un de nosaltres som únics i diferents a la resta i és aquí on neix la gràcia del ésser humà.

Créixer sense etiquetes i sense etiquetar als demés els farà més autèntics i lliures.

Aquest llibre de gran format i de tapa dura és una píndola pel canvi que necessita el nostre món i gràcies a Bindi Books esdevé una obra altament didàctica per treballar amb els menuts de la casa.

Deixem-los ser i que ells mateixos es presentin!

No prejutgem i creixem en valors!

És una proposta engrescadora i molt útil. No la deixeu escapar!

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada