dilluns, 9 de novembre del 2020

Ànima de tramuntana

Per Àngela Sánchez Vicente

Se’m fa molt difícil ressenyar un llibre que m’ha agradat tant que m’ha travessat i del que no he sortit pas indiferent.

M’agradaria que el descobríssiu per vosaltres mateixos i no us vull desvetllar masses coses però no puc deixar d’enumerar i comentar-vos tot allò que per mi ha estat fonamentalment positiu de l’obra.

Us presento Ànima de tramuntana, una obra on dones d’èpoques completament allunyades i que des d’un pla intangible s’ajudaran a curar velles ferides mentre viatjarem per les seves emocions i la seva pròpia identitat.

Ens farem amics de la Mínia, una arqueòloga que té el cor trencat, el cos adolorit i la ment exhausta després de la separació de l’home amb qui ha compartit tants anys.

Ella, una dona que ès una ombra del que era pot trobar de nou en el motor de la seva vida una sortida al seu estat.

Diuen que mans ocupades conviden a tenir la ment ocupada i que en una ment ocupada no hi caben les preocupacions així que es disposa a entregar-se per complert a l’estudi de dues tombes insòlites a la necròpolis de la ciutat ibèrica d’Ullastret.

La nostra nova amiga es disposa a desvetllar els enigmes d’Ekinar, una dona que va viure al segle III a. C. I que forma part d’una cultura en que s’entén la mort com a part del cicle de l’existència.

El pensament de la Mínia es més actual i hi ha una rebel·lió contra la mort i un cert tabú que encara ens pertorba.

La ploma subtil i emotiva de la Núria Esponellà ens narra com la vida d’ambdues xoca i com la vida emocional de la Mínia evoluciona amb el pas del temps i les lliços que li dóna des del segle III a. C. l’altre dona.

Dotat d’un gran marc de fons aprofitant la bellesa de l’Empordà com a telo de fons, amb unes protagonistes que encises i conviden a la reflexió i una trama intimista que va cada cop a més esdevé una obra imprescindible per a aquests dies freds.

Mereixedora del Premi Prudenci Bertrana i regalant-nos una gran obra que ens ofereix Columna esdevé un imprescindible per als lectors fidels de l’autora que acumula grandíssimes obres a la seva bibliografia i alhora una gran oportunitat per conèixer-la en cas de no haver llegit cap obra seva.

Curarà les seves ferides la Mínia? Descobrirà els enigmes d’Ekinar? Recuperarà el rumb i el timó de la seva vida o seguirà a la deriva?

Acompanyeu-la en el viatge cap al seu interior i deixeu que ella mateixa us ajudi a respondre aquestes preguntes.

És un viatge al passat documentat a la perfecció i dotat de gran saviesa.

No el deixeu escapar!


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada