diumenge, 4 de juny del 2017

Els més GRANS per als més PETITS: MOZART



Cossetània Edicions ens torna a sorprendre amb un títol de la seva petita gran col·lecció “Els més grans per als més petits”, de la mà de Marià Veloy amb uns textos acurats, curts, fàcils de comprendre i amb les il·lustracions de David Maynar els menuts de la casa ja han descobert Gaudí, Jaume I,Dalí, Picasso i avui entraran per la porta gran a la música de l’inimitable Mozart.


Només és un nen quan, amb l’ajuda d’un coixí per arribar al teclat, conquereix les principals corts de tot Europa. I, malgrat això, tindrà una vida plàcida. Fidel només al seu talent, desafiarà tant les autoritats com els prejudicis del seu temps. Aquesta actitud li portarà problemes, però els seus esforços es veuran recompensats. Obtindrà la llibertat que necessita per crear i compondrà música que encara avui escoltem. El seu nom és Wolfgang Amadeus Mozart, i en aquest llibre us explica la seva vida.

Mozart fou un geni de la interpretació, e la composició, per la seva sang corrien pentagrames i notes musicals, dominava diversos instruments i en certa manera ell mateix va acabar sent un instrument de la Cort i de l’Església.

Aquest volum mostra des dels inicis de Mozart, sent un simple vailet amb talent i aspiracions, amb ganes de saber més, de viatjar i de crear la música perfecte, un jove que va madurar molt ràpid i que amb només trenta cinc anys va morir escrivint un Rèquiem que podria haver estat per ell.

A part de la breu biografia amb els fets més destacats de la seva vida, aquest volum aporta una cronologia escrita en un pentagrama mostrant el caire del personatge, un joc del laberint on les menuts hauran de portar-lo fins al seu piano, unes breus notes sobre coetanis seus com: Nannerl Mozart, Leopold Mozart, Constanze Weber, l’Arquebisbe  de Salzburg i Joseph Haydn, podran jugar a les set diferencies, buscar a la sopa de lletres set ciutat on visqué Mozart, cerca certs personatges en una escena d’una estrena i trobar dues figures iguals marcades per la seva ombra.

Un imprescindible i didàctic viatge lúdic per la vida d’un gran mestre, una aposta per descobrir amb els menuts la música clàssica i compartir amb ells un moment de relaxació abans de dormir.

Aquí us deixo les seves primeres planes, recordeu que també podeu trobar la col·lecció en castellà i anglès.

Gaudiu de la lectura i de la música amb els menuts, segur que us ho agrairan.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada