dimarts, 17 de gener de 2017

Els Tres TombsPer Àngela Sánchez Vicente

 Avui a les terres catalanes es celebra el dia de Els tres tombs coincidint amb la festivitat de Sant Antoni Abad.

Qui millor per explicar als nanos el perquè i el com d’aquesta celebració que en Patufet? No se'ns acut millor amfitrió i mestre.

Gràcies a una nova entrega de El Patufet i les tradicions catalanes podem fer cinc cèntims als menuts de la casa sobre aquesta tradició que després d’uns anys d’una certa davallada torna a estar bastant de moda.

Cada cop més la tradició en si i l’amor dels amos per les seves mascotes han propiciat que anar a beneir els peluts de la casa sigui una festivitat al calendari.

Antigament recordem que es beneïen els animals de les granges i els que vivien de manera lliure i salvatge però cada cop més estem desvinculant aquesta tradició més de poble o aire lliure i l’adoptem a les esglésies de la gran ciutat.

Tal i com ho expliquen en Roger Roig i l’Hugo Prades reviurem la diada amb els carretons que s’engalanen i els animals vestits i pentinats amb les seves millors gales. Cavalls, traginers i tombs faran les delícies del Patufet i la seva colla!

Els animalons també volen ser beneits i aquest és el seu dia.

Si a casa teniu alguna mascota i els nanos volen viure aquesta festivitat sabent del cert el que es celebra heu d’anar ampliant la col·lecció d’aquest petit gran costumari que ens proposa Cossetània Edicions

Una eina didàctica de gran qualitat i atractiu tant per gaudir-lo a casa com a l’escola.

Que tingueu una bona diada!Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada