divendres, 4 de novembre del 2016

996



Per Àngela Sànchez Vicente


Avui ens citem amb la novel·la negra, d’aquella que ens enamora pel seu detonant o sobretot per la tensió sostinguda i l’interès que mereix tot el procés d’investigació. 

Enigmàtica com ella sola que fins i tot amaga secrets en el seu títol!

A 996 trobem un nou cas que ha de resoldre en Damià Sorell, el seu cas número 996. Esdevindrà el seu nou nombre de la sort o el detestarà per la resta dels seus dies?

Enamora de la ploma d’en Josep Torrent el respecte cap al gènere i al seu públic doncs trobem tots els ingredients i procediments detectivescos, els personatges institucionals i de les forces de seguretat alhora que barreja una mica la trama més fosca amb les pròpies vivències d’en Damià.

Poc a poc ja sabem de quin peu coixeja en Damià i què està disposat a fer per arribar a la veritat que tant cerca i anhela.

Corrupció, màfies, tràfic de drogues, diamants i trata de blanques es donen cita en un cas que no serà fàcil de resoldre.

Crec que el llenguatge que utilitza el protagonista juntament amb els diàlegs amb els altres personatges ajuden a que aquesta sigui una lectura àgil, plaent i molt dinàmica.

Un altre punt fort és la seva col·laboradora, una noia de la Guardia Civil vinguda de Madrid que a més d’ajudar-lo li pot ensenyar moltes coses i també el pot treure de polleguera. Ja se sap, cadascú treballa sota els seus propis protocols marcats per la força a la que representa però en el fons tots som humans i ens mouen les mateixes passions.

Per molt “boom” que hi hagi de la novel·la negra estrangera crec que pel públic lector en català res millor que un autor que s’expressa des d’inicis en la llengua i no ha de passar per filtres de la traducció i que a més situa l’acció en un dels indrets més macos de les nostres terres catalanes. 

Tot un punt a favor de Crims.cat que ens està ajudant a crear-nos una biblioteca negra de qualitat amb el millor d’arreu i sobretot noves idees d’aquí.

Gràcies a Alrevés ens retrobem amb en Damià en un entorn preciós i molts interrogants que busquen ser resolts. 

Us animeu a la aventura? No us en penedireu pas!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada