dimarts, 12 d’abril de 2016

Per Sant Jordi misteri i una rosa negra (2016)El negre és relaciona amb la foscor, el dolor i la tristesa, però també denota poder, misteri i estil, sense oblidar que simbolitza la mort i el dol. Per això mateix us animem a regalar-la amb una bona novel·la negra. 
 

Pocas veces me alegra tanto reencontrarme con un personaje, Tiki Mercado, (Eutiquio Mercado) tiene una personalidad, una franqueza y naturalidad que provoca en el lector admiración y el ferviente deseo de conocerlo un poco más.

Josep Camps nos lo presento en “Melodía quebrada” y hoy regresa a los Mossos de Esquadra en Rezos de vergüenza para resolver un doble homicidio, si fuera por él seguiría retirado pero su buen amigo Quim Albertí ha sido brutalmente asesinado cuando investigaba la muerte de un joven, hijo de un importante banquero y perteneciente a la Orden del Opus Dei.

Un crimen al más puro estilo de la matanza de Texas con sierra eléctrica incluida nos introduce a una trama oscura, donde las pesquisas de Tiki y su compañera Elvira nos mostraran las caras de la víctima y de sus verdugos.

Alrevés sabe cómo seducir a los amantes de la novela negra y tentar a los curiosos para que pequen en el género, y como la penitencia por pecar poco o mucho es la misma, Alrevés nos invita a pecar a lo grande.


El cas Santamaria és la darrera novel·la de l’Andrea Camilleri, mestre de les novel·les detectivesques i d’intriga i pare literari del Comissari Montalbano, i que ens ofereix Edicions 62.

En aquest cas el protagonista és en Mauro Assante, un home de negocis que treballa per la transparència de la banca italiana. Si alguna característica té aquest pare de família és la seva integritat i la seva bona feina.

Un estiu calorós s’ha de quedar a redactar el que serà l’informe sobre la Banca Santamaria. Un  informe que li serà difícil de redactar doncs està advertit que serà mirat amb lupa i que cada acció serà vigilada.

Tot es complicarà d’una manera encara més calorosa amb l’arribada d’una morenassa que li picarà a la porta. Impossible concentrar-se amb tanta bellesa però... qui és?

Una novel·la en que les finances, els casos d’estafes bancaries i la corrupció estan a l’ordre del dia i es barregen amb les passions més intimes.

Quan llegeixo una novel·la i em sento propera al seu autor un dels aspectes que més em fan posar la pell de gallina és com plasmar el que realment m’ha semblat la historia, intentar que quedi bonic i atractiu pel lector, però avui, davant la nova promesa en ferm dins el gènere negre català, Margarida Aritzeta no penso posar floritures ni donar-hi gaires voltes. Els fils de l’aranya parla per si mateixa, no necessita moltes paraules que de vegades no diuen res, amb poques es pot descriure la nova versió i estil canalla de l’autora.

Si parlem de la inspectora Mina Fuster retrocedirem al breu relat que vàrem llegir al recull “Elles també maten” i posteriorment a “L’amant xinés”, avui ens retrobarem amb ella d’una manera més consolidada, un personatge que ha anat creixent exponencialment i que ens mostra tant la seva vesant professional com la personal.

Una sèrie que té una continuïtat assegurada gràcies a l’aposta de Llibres del Delicte  i a l’ull crític perfecte d’en Marc Moreno, fet que a la meva modesta manera de veure el món editorial és una aposta segura en qualitat narrativa i arguments negres que atrapen al lector convidant-lo a descobrir qui s’amaga rere els crims més perversos.


Os presentamos una intrigante novela bajo el título de Distrito federal, una novedad que nos narra las Historias de un secuestro situado en México.

Gritos, olor a sangre y hierro, aturdimiento y mucha sed de venganza marcan el inicio de esta persecución en busca de la verdad.

Es una obra que empieza por todo lo alto y no afloja el ritmo ni aun queriendo. Es una lectura veloz, inquietante, que nos quitará el sueño y nos invitará a hacer nuestras propias cábalas e intentar gritarles a los protagonistas por dónde tienen que ir.

Gracias a la pluma de Francisco J. Cortina tenemos entre manos un thriller que nos llena de sensaciones y que además de una trama principal nos invita a adentrarnos en las tramas secundarias en que la falta de recursos, la corrupción, las drogas y un largo etcétera que nos llevan a pensar sobre aquello que pasa en este mundo en pleno siglo XXI.

Desesperación y desasosiego que solo llegan a su fin cuando acabamos de saborear esta apuesta editorial de Alrevés en que nada es azaroso, todo está descrito de esa manera por algo.


Us presentem la darrera obra de la reina del misteri i la mare del comissari Brunetti, la Donna Leon torna a les nostres llibreries per el goig de tots els seus seguidors.

Guanyadora del Premi Pepe Carvalho 2016 i enamorada de la ciutat de Barcelona torna amb un nou cas sota el braç.

El que tenim segur és que en Brunetti no té vacances i no es pot jubilar ni en broma.
En aquest cas, Les aigües de l’eterna joventut ens codejarem amb la flor i nata de la societat ja que la Comtessa Demetria confiarà en el nostre amic perquè esclareixi les causes de l’accident de la seva filla. Tot i que han passat quinze anys no s’ho pot treure del cap i no li serveixen les explicacions que li varen donar en el seu dia.

Què hi ha rere aquest succés? Va ser un intent de suïcidi? Què va passar realment?

De la mà d’Edicions 62 sumem un nou títol a una col·lecció espectacular sobre la autora.

Crec que és un dels millors que ha escrit fins ara.

Una gran apuesta llega firmada por Donato Carrisi y publicada por Duomo ediciones.

En una roma muy inquietante, un hombre investiga los misterios y los crímenes sin resolver. Busca las anomalías pero sobre todo intenta descubrir su propia identidad, si lo queréis acompañar deberéis entrar en El cazador de la oscuridad.

Sus investigaciones le llevan al lugar donde se custodian los pecados más abominables cometidos por la humanidad. Es el mayor archivo sobre el mal. El secreto más oculto del Vaticano.

Marcus es sacerdote y tiene un don: detecta el mal que anida en las personas. Sandra es fotógrafa de la policía. Y también tiene un don: puede hacer visible lo invisible. Ahora ambos han unido sus talentos para atrapar a un asesino abominable: alguien que sólo escoge como víctimas a parejas jóvenes.

La investigación de los crímenes les lleva al Vaticano, al archivo donde se atesoran los mayores crímenes de la humanidad. Un inventario del mal absoluto. Un lugar siniestro donde todo es oscuridad. Con un ritmo vertiginoso, Carrisi teje una historia en la que el lector libra la misma lucha que Marcus y se enfrenta a los mismos enigmas que intenta descifrar Sandra, sintiendo las mismas esperanzas y el mismo miedo hasta la última línea.

Us ve de gust una autentica aventura tenyida d’investigació ambientada en un paradís? Si? Heu dit que si?

Doncs us heu de rendir a l’enigma de Res no és perfecte a Hawaii, novel·la que ens presenta Proa.

Un títol ben atractiu que realment ens desmunta l’ideal de platges en calma, de dones sensuals ballant al voltant de complexos hotelers, dels còctels i un gran etcètera.

En aquesta novel·la coneixerem i ens farem companys d’en Tom Rodley, un periodista hawaià; de la aclamada periodista Jane Auden i de la filla del senyor Puig.

Un atemptat amb quatre víctimes al Memorial Cook saboteja una celebració a la platja de Kealakekua els farà reviure els fets i els convidarà a investigar sobre tot plegat descobrint que rere un interrogant se n’amaguen moltíssims més. 

Tots tres tenen una missió en comú que els durà a viure al límit i a transitar per la part més fosca del paradís. 

Si alguna cosa sabem de la prosa d’en Màrius Serra és que res esdevé atzarós i en les platges assolellades l’atractiu noi veurà con es debat entre la seva pròpia veritat i el temps que ha viscut investigant en va i interessant-se per el capità Cook i tot allò curiós de l’illa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada