dimarts, 21 d’abril de 2015

Per Sant Jordi paladar i una rosa de xocolata (2015)



La gastronomia és l'art i tècnica de preparar els aliments per tal que siguin més nutritius, més agradables de menjar, així com més atractius i desitjables. 



Per aquells que gaudeixen del paladar us proposem:


Avui ens plau presentar-vos Sa i català una de les darreres incorporacions a la secció de gastronomia que va més enllà d’un simple llibre de receptes: és tota una declaració d’intencions!

En aquest volum se’ns presenten els Aliments naturals made in Catalonia i les seves millors receptes, primer coneixem les matèries primeres de proximitat amb les que podem treballar i en adonem de l’alt poder que exerceixen sobre el nostre cos i la nostra salut i més endavant un grapat de receptes ens fan la boca aigua recordant-nos que la taula i sobretaula també són patrimoni i signes identitaris de cada territori.

L’autor, l’Albert Call, ens parla com si fos un amic i des de la seva proximitat ens mostra una cuina a l’abast de tots.

De la mà d’Ara llibres tenim una enciclopèdia ben completa sobre els productes de la terra i tots els beneficis que en podem treure. Un llibre atractiu, amb il·lustracions, ben endreçat i molt útil per a les cuines més novells.



Sou amants del bon menjar? I del menjar que primer entra pels ulls? Si voleu sentir en la pròpia pell l’amor per la rebosteria, l’olor a vainilla i canyella, l’escalforeta del forn i una nova manera d’entendre l’oferiment de dolços a la família us heu de rendir al receptari de Cupcakes 50 receptes de la Neus Moya.

L’autora en una breu introducció ens narra com va coure’s dins d’ella la passió per aquestes petites delícies i una gran veritat, les postres sempre són atractives i amb gustos suggerents doncs arriben un cop ja estem ben tips de tot un àpat i ens lliurem al plaer d’assaborir aquell últim gust que romandrà a les nostres papil·les gustatives.

Rendiu-vos a l’oferta de Cossetània Edicions i feu els vostres propis cupcakes de nabius i llimona, de mate, de coco i mango, d’almívar de llet, de tiramisú, de mantega de cacauet, de nata i gerds, d’avellana, de nous, de xocolata... o bé creueu algunes receptes i inventeu el vostre propi cupcake! 


Pomes, enciams, espinacs, tomàquets, llimones, cogombres, peres, api, pinya pastanagues, gingebre... ja és aquí l’univers dels sucs verds; una moda que han impulsat les celebrities, però que ha vingut per quedar-se entre nosaltres.

Al manual Sucs verds ens expliquen els seus beneficis, les seves indiscutibles propietats per millorar la nostra salut, bellesa i benestar general i com elaborar-los i que necessitem per fer-ho. La part forta del llibre la formen trenta receptes, cada una amb propietats diferents, que faran que te’n llepis els dits i que et faran sentir molt millor, tant per dins com per fora. 

En el manual Sucs verds que ens presenta Carla Zaplana amb l’ajuda de Cossetània Edicions et proposen trenta receptes fàcils elaborades amb verdures  fruites per cuidar-te per dins i per fora, i fins i tot et recomanen quins toppings afegir-hi per donar-los-hi una injecció extra d’energia. 


Jofre Martell, nascut a Vic, és periodista, locutor i dj. L'any 2014 va crear el blog Les putes receptes de la iaia, amb un èxit espectular.

Un dels blogs de més èxit de la blogosfera catalana ara fa el salt a les llibreries. Les putes receptes de la iaia és un recull de receptes senzilles explicades d'una manera clara i directa i, sobretot, molt divertida. Els títols de les receptes ho diuen tot: "Putos peus de porc a la catalana", "El rom cremat és la polla", "Stop gordos: bròquil al forn"... 

El llibre està adreçat sobretot a joves que s'acaben d'independitzar i no saben ni on para la cuina de casa seva. Però per disfrutar d'aquest llibre no és indispensable tenir necessitat o ganes de cuinar; només cal tenir ganes de passar-s'ho bé amb l'humor estripat i irreverent d'aquesta iaia cuinera i el seu nét.

Una aposta molt ben cuinada de La Galera.


No nos podemos olvidar de Las recetas de sor Lucía Caram,  quien además de ser la chef del convento de Manresa, sor Lucía Caram es la cocinera estrella de Canal Cocina. En este recetario comparte con sus seguidores desde los platos más tradicionales que prepara a diario en el convento hasta los más originales y sabrosos procedentes de su Argentina natal, en los que no faltan desde los clásicos dulces monacales, como las rosquillas de anís o el bizcocho de manzana, pasando por deliciosos guisos de cuchara, o los platos más originales, como los rollitos de cecina con ricotta o las empanadas tucumanas.

«La cocina y la comida preparada con amor, dedicación y creatividad es además una forma muy gratificante de manifestar nuestros sentimientos hacia aquellos para quienes cocinamos.» Sor Lucía Caram

Soluciones para todos los gustos de la mano de Planeta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada