dissabte, 11 d’abril de 2015

Assassinat en directePer Julian V.


Tinc entre mans una nova novel·la de la gran Mary Higgins Clark i només puc pensar en capbussar-m’hi sense cap mirament, gairebé ni em cal llegir la contraportada doncs el seu nom ja és una garantia que als lectors com jo, amants de la novel·la negra i del thriller, ens agradarà.

Aquest cop m’ha sorprès, i mira que costa, amb Assassinat en directe, una novel·la en que un nano presencia l’assassinat del seu pare i mai podrà oblidar l’escena ni a l’assassí que mirant-lo fixament amb uns ulls blaus esgarrifosos li deia que la seva mare seria la següent i després aniria ell.

El nano anirà creixent però mai perdrà de vista l’amenaça, en somnis el veu, el desperta amb una suor freda, si tanca els ulls l’imagina fins al punt en que la seva vida esdevé un veritable infern.

La seva mare tampoc oblida el que sap però va tirant endavant fins que com a productora li entra la oferta d’un xou televisiu que es basa en crims no resolts. 

Els diners i la necessitat de tirar endavant la vida del petit Tommy la porten a acceptar i amb això a investigar sobre el crim que tractaran en primer lloc: l’assassinat de la Betsy Powell, una dona que varen asfixiar l’endemà de la graduació de la seva filla.

Tot la farà sospitar i la paranoia viurà dins d’ella però... Tindrà motius de pes? Trobarà connexions i esbrinarà qui va assassinar al seu marit i ha atemorit al seu fill durant anys?

Un terreny molt pantanós però que ens farà les delícies, és com una novel·la negra dins d’una altra. Una nina russa tenebrosa en tota regla que ens atraparà plana a plana fins esbrinar la veritat d’ambdós crims.

Sé que penseu si les morts tenen relació i com ho anirem trobant però només sucumbint a l’aventura a la que ens convida Edicions 62 podreu desgranar els casos i jugar a detectius.

Això si, el que avisa no traiciona i us aviso que si no la heu llegit mai és una de les seves millors novel·les i us farà anar a buscar algun dels seus anteriors títols, des del meu humil punt de vista m’agradaria recomanar-vos també d’ Edicions 62 el títol “Por a la veritat”, una novel·la que encara recordo.

Per poder paladejar un bon thriller de caire elegant, nostàlgic, amb clarobscurs i amb tot allò que ens fa vibrar de les novel·les detectivesques ens hem d’endinsar al foc de la Mary Higgins Clark.

Quan parlem d’ella ens referim a una de les grans dames que no només és un best seller sinó que és una amant de les lletres i de les històries que brollen de la seva ment amb una rapidesa i agilitat meravelloses.

La seva legió de lectors en són testimoni doncs no és gens estrany que cada any puguem tenir entre mans tres grans històries sorgides de la seva ploma inesgotable. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada