divendres, 20 de març de 2015

La Riera. Les tapes de la barra del portPer Àngela Sánchez Vicente


Avui ens ve de gust agafar el mapa del Maresme i arribar-nos a fer un tast de tapes a La Riera, on l’Ernest i en Sergi ens esperen amb les millors receptes de Les tapes de la barra del port.


De ben segur que si sou seguidors d’aquesta sèrie de sobretaula ja sabeu qui són aquest dos personatges però per si no els coneixeu us els presento breument. 

Ambdós germans venen d’un llinatge prestigiós en el camp de la gastronomia catalana ensenyats per la seva mare, la gran Mercè Riera i l’esperit emprenedor del seu pare, l’Ignasi Guitart. Per la seva sang brollen receptes i negocis a dojo però sembla que alguns dels fills senten la cuina d’una manera més apassionada.

Els anys d’en Sergi a la cuina de Can Riera sota les ordres del seu tiet Mauri i del Caselles el varen formar a la perfecció per esdevenir un dels xefs més aclamats de la comarca però l’Ernest ja no es conforma amb ser el que porta els números i la gestió i comença a fer proves a la cuina i ves per on, és tot un crack.

El concepte de les tapes acaben essent un compendi del concepte dels dos germans, per una banda el Sergi vol una cuina directa i oberta al producte del dia i l’Ernest redefinir els plats populars de la cuina pobra. Sembla que sigui difícil però aconsegueixen tirar endavant i esdevenir un dels locals de referència de la costa i alhora esdevenir el teló de fons de les millors discussions dels quatre germans, de la família Flaquer, del Mossèn Artur i en Bernat, del Balló i la seva germana i darrerament del final de l’amor entre en Tito i la Lucia.

Us ve de gust saber que hi mengen per allà? Què es cou mentre la sèrie batega cada cop amb més força?

D’una manera molt clara i senzilla ens expliquen receptes assequibles amb productes molt normalets que faran les delícies dels nostres convidats aportant modernitat a la taula i el toc de sorpresa.

Des d’un arròs amb galeres i safrà fins ala deliciosos canelons de faves menudes amb botifarra negra i menta tenim a l’abast un bon receptari que agrupa les tapes en: entrants freds, cremes i sopes, arrossos i fideus, carns, entrants calents, i els dolços que va crear el Nil durant la seva curta estada a la cuina de La Barra. 

Sempre és graciós i una mica de col·leccionista tenir allò que surt a una producció televisiva a la que estàs enganxat però si més no, de la mà de  Cossetània Edicions podem tenir un receptari actual i fresc per tal de modernitzar i replantejar-nos la nostra cuina i les nostres convidades!

Anem cap al Maresme? El sabor a mar i al caliu de la família sempre hi és present! No el deixeu refredar! Una joia culinària sense masses complicacions i en un format ideal per tenir a la cuina!

Us deixem amb un tastes d’aquesta obra de l’Oriol Carrió i en Marc Serra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada