dimarts, 30 de desembre del 2014

Un submarí d’aire i altres experiments




 Avui si que mostrem la nostra part més didàctica i aquest humil grup de mestres us recomanem Un submarí d’aire i altres experiments.

Realment els nanos aprenen molt més si són part d’un procés en el que han de veure, sentir, tocar, fer hipòtesis i treure conclusions... vaja l’assaig i error més dinàmic de les ciències.

Si vosaltres fóssiu nens que preferiríeu una classe on un mestre parlés i parlés o una en que tots junts aprenguéssim d’una manera més oberta i participativa? Si heu respost la segona proposta esteu al lloc adequat. 

La Col·lecció experimenta! que ens ofereix Cossetània edicions ens permet tenir un seguit d’experiments controlats per desenvolupar a l’aula i ampliar els coneixements sobre electricitat i magnetisme, aire, densitats, forces, pressions, calor i un llarg etcètera.

Estructurat de manera senzilla ens mostren en quatre apartats cada experiment: Què volem demostrar? Què necessitarem? Com ho farem? Què i per què ha passat?

Lògicament es poden fer desordenats, saltejats, ometre’n algun però per fer unes classes més interesants i atractives és una opció molt encertada doncs s’intercala a la perfecció amb els objectius curriculars a assolir.

De la mà d’en Jordi Mazón i amb els dibuixos de la Raquel Gu aquest llibre cobra vida i ens obra una porta a un món ple de possibilitats i curiositats per menuts i no tan menuts.

També és un perfecte regal de cara les festes doncs el material que demanen és assequible i poden experimentar a casa mentre aprenen més i més del món que els envolta.

A nosaltres ens ha encantat i estem segurs que us encantarà a vosaltres com a docents o pares i als joves com a mètode d’aprenentatge.

Us animeu a posar a proba els vostres coneixements?

És la única cosa que per més que se’n tingui no pesa més! Una bona motxilla de coneixements és el millor llegat que podem oferir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada