divendres, 5 de desembre de 2014

Esmorzar literari o com fer una nova amigaDiuen que el món és molt petit, però no m’imaginava que ho fos tant. Fa poc vàrem publicar la ressenya de la novel·la Com si fos ahir de Teresa Muñoz  publicada per Amsterdam llibres.


Doncs bé, resulta que la Teresa es va posar en contacte amb mi via Facebook donant la casualitat que vivim a dos carrers de distància i com qui no vol la cosa i entre missatges vàrem quedar per fer un esmorzar.

Res de l’altre món, pensareu molts, però resulta que em vaig trobar amb una persona increïblement vital, amb les idees molt clares, amb un instint de mare protectora elevat a la infinita potència i amb una escriptora humil i molt propera.

Vàrem parlar de moltes coses, em va explicar el seu procés de creació dels personatges, de com quedava absorbida per la historia mentre l’escrivia i em va reconèixer que mentre escrivia no pensava en qui la llegiria però que desitjava que algú ho fes.

El temps va passar volant, entre anècdotes de tot tipus vaig descobrir que ja estava immersa en la seva segona novel·la i pel que em va explicar (i que jo no puc desvetllar...encara) serà una novel·la en dos temps, profunda sobre una època de la nostra història amb uns personatges molt marcats, confesso que ja tinc ganes de llegir-la.

No sempre tenim la oportunitat de parlar amb aquell autor que ens ha traspassat la pell i l’anima amb la seva prosa, però en aquest cas he sigut afortunada. 

Amb Com si fos ahir de la Teresa Muñoz podem gaudir i desgranar una historia que ens frapa, ens allibera de nosaltres mateixos i ens fa reflexionar sobre la condició humana.

Dotada d’una gran frescor i agilitat podem gaudir d’una prosa que només pot sortir d’una ploma sublim que estima les lletres i admira tot el món editorial. 

Si voleu un consell, llegiu la seva novel·la però no oblideu que la ploma que la signa és una persona com vosaltres o com jo, senzilla, tendre i amb ganes d’expressar allò que pensa i sent.

Gràcies a Com si fos ahir puc afegir una nova amiga dins el món de les lletres i fora d’ell, una persona que pel seu tarannà és generosa i està disposada a donar un cop de mà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada