dilluns, 14 d’abril del 2014

Si Beethoven pogués escoltar-me



Per Àngela Sánchez


Què és la música? És només un pentagrama amb notes llegit per un instrument? És una veu melodiosa que canta? 

Si us hagués de respondre subjectivament us diria que la música són emocions, les emocions que a mi em provoca al escoltar-la. Per mi la música té dos poders bàsics: el primer poder és el curatiu, et canvia l’estat d’ànim d’un moment a l’altre, et calma, t'assossega o bé et desperta i t’espavila; i el segon poder és el de tele-transportació a través de l’espai i del temps, pots escoltar una cançó o una melodia i que els pèls esdevinguin escarpies acompanyats del record d’un viatge, d’una persona o un moment congelat en el temps.

Per tot el que estimo la música he engegat el camí per les planes de Si Beethoven pogués escoltar-me una obra meravellosa en majúscules que ens explica la realitat d’un amant d’aquest art, en Ramón Gener.

Si no el coneixeu al món de les lletres, no us amoïneu, segur que li poseu cara si us dic que és l’home de “Òpera en texans”, un home dinàmic, apassionat i amb una ploma plena de talent que ens permet fer una introspecció sobre una manera de viure i sentir. 

De la mà d’Ara Llibres us proposem una lectura que no deixa indiferent.

Plagat de referències musicals, d’autors de grans obres i de moviments, podem vagar per la ment d’un ésser que sent tant la música que pensa en clau d’aquesta.

Mentre el llegia m’he imaginat al saló dels miralls del Liceu, allà ben acurrucadeta a un dels sofàs amb una manteta prima, m’he transportat a l’època escolar en que les anades al palau de la Música Catalana eren la meva alegria.

Si us voleu embadalir i agafar coratge de valent cal que us capbusseu a aquesta lectura que no aminora el ritme ni per respirar. 

M’he enamorat d’aquest llibre i he reflexionat molt sobre el que la música significa per mi i he vist que aquest llibre queda latent a la ment durant molts i molts dies... d’això tracta la literatura, que alguna cosa et quedi, et traspassi i t’enamori.

Aneu a la recerca de la vostra melodia amb aquest gran llibre, no us en penedireu!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada