dijous, 31 d’octubre del 2013

L'espia que tornava del fred



Per Maria Valle Viña


John le Carré és el pseudònim amb el qual signa l'escriptor de novel·les anglès David John Moore Cornwell. Bona part dels seus llibres s'han traduït a força llengües, d'entre elles sovint al català. Alguns han estat adaptats al cinema, com per exemple “El sastre de Panamà” o “La casa Russia. Els últims cinquanta anys ha viscut de l’escriptura. Actualment viu a cavall entre Londres i Cornwall. 

Va començar la seva carrera literària escrivint novel·les d'espionatge ambientades en la guerra freda, i algunes biografies seves insinuen que ell mateix havia estat espia.

Un exemple de novel·la d’espionatge és la que avui us presento, L’espia que tornava del fred, presentat per Edicions 62 i amb un pròleg del mateix John le Carré on ens revela informació sobre la novel·la i on l’autor fa balanç d’aquells inicis i de l’esclat que va suposar la novel·la. 

L’espia que tornava del fred ens presenta a Alec Leamas, antic responsable de l'espionatge anglès a Alemanya Oriental que ha dedicat tota la seva vida a l´espionatge, després del seu últim fracàs Leamas es pensava que seria jubilat. És per això que ningú no s´estranya que comenci a lliurar-se a la beguda i hagi de recórrer a activitats tan mal pagades com la de bibliotecari auxiliar. 

Per Alec l´espionatge s´ha convertit en un món hermètic, allunyat de la realitat exterior. Però Leamas té un compte gairebé personal que passar amb els seus vells rivals, tots els seus agents han mort o han estat detinguts. Però Londres li ofereix l'oportunitat de superar la seva frustració mitjançant una operació bruta i arriscada que permetrà liquidar al màxim dirigent de l'espionatge d'Alemanya Oriental.

Edicions 62 ens presenta la novel·la amb una edició especial de 50 aniversari dintre de la seva col·lecció el balancí. Una edició perfecta per presentar un llibre d’espionatge intrigant, fosc i misteriós. 

L’espia que tornava del fred us endinsarà en una història molt interessant, trepidant i misteriosa. Amb un ritme adequat per no perdre fil de tot l’entrellat de la història i amb un final sorprenent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada