dimecres, 14 de març del 2018

L'aroma del temps



Per Àngela Sánchez Vicente


Uffff... Que dir d’una novel·la tan bonica i tan ben escrita? Com ser imparcial en les meves paraules? 

La Núria Pradas ho ha tornat a fer, després d’encisar-nos amb “La noia de la biblioteca” i acabar d’enamorar-nos amb “Somnis a mida” torna amb una novel·la que s’ha de llegir si o si.

L’aroma del temps és una carícia a l’ànima, una classe magistral d’història compensada amb un cant a la vida i a l’esperança. És una oda a la recerca de la llum en els moments més obscurs de la vida.

En aquesta novel·la coneixerem a en Pablo Soto, un nano d’onze anys que queda orfe i enmig de la Gran Guerra ha de traslladar-se a la casa dels seus oncles a Grasse.

Ell no sap que aquest viatge és un llibre obert cap a la seva maduració i cap a la descoberta de la seva gran passió. 

Grasse té la bondat de ser la capital del perfum i sota el mestratge del perfumista Ernest Beaux i Coco Chanel faran historia.

Situeu-vos als vostres onze anys, amb uns ulls purs però alhora sacsejats de tragèdia tan directament com la mort d’un pare com de tota la societat que està en guerra i de sobte, un viatge us planta enmig del luxe, l’acolliment i una nova professió.

És difícil manegar tants sentiments però Núria Pradas és una experta en fer-nos sentir allò que li passa als seus personatges. Només cal que fluïu amb la novel·la.

Ni un amor impossible, ni la por a la Guerra li impediran ser un perfumista de renom i acomplir el seu somni. 

Però per tirar endavant s’han de fer les paus amb el passat i aprendre d’ell. Quines assignatures pendents té? Quines ferides encara té en cicatrització? 

Us asseguro que encara que no sigui fàcil sortejarà els obstacles que es posin al seu camí. És un noi especial.

Diuen que les grans persones “neixen” després de moltes bufetades de la vida i una prova irrefutable és aquest Pablo. Acompanyeu-lo en el camí de la seva vida i en el camí del seu somni.

De la mà de Rosa dels vents tenim la obra que ningú no es pot perdre doncs té una gran base de documentació sobre la Gra Guerra, sobre el món de la perfumeria, sobre la postguerra i els escenaris que va trepitjant.

Telons de fons com París, Barcelona i Grasse es contraposen per mostrar una Europa en un batec constant.

És impressionant, emotiva, sensible i molt dolça. 

És la paraula que necessites en el moment oportú.

No ho dubteu, guieu-vos pel vostre olfacte i aneu a les llibreries per una boníssima novel·la que no us podeu perdre.

Té el segell de qualitat de l’autora.

És com un bon perfum, anuncia la seva arribada i allarga el seu comiat. És una obra que no deixa indiferent!