dissabte, 6 de desembre del 2014

Conspiració a Tàrraco



Us presentem amb joia el guanyador del 2013 del Premi Nèstor Luján, una novel·la històrica que ens ve a sacsejar sota el títol de Conspiració a Tàrraco.

La novel·la es centra en la figura del fill de Juli Cèsar i Cleòpatra. 

Què hagués passat si Octavi i els seus sequaços no l’haguessin assassinat? Com hagués transcorregut la seva historia? I la historia universal?

La gran documentació sobre el període històric, la geografia del moment i la cultura des d’allò més ampli fins al detall més mínim de protocol, relacions familiars, girs d’argot, vestuari, costums, armes i un llarg etcètera fan possible la immersió total en la novel·la i en una trama que t’enganxa de principi a fi.

L’autor, en Jordi Solé desplega tot el seu poder narratiu i ens mostra gairebé a un nivell fotogràfic digne de la millor sèrie televisiva un teló de fons que acaba esdevenint protagonista d’una gran venjança.

La realitat s’apodera de nosaltres fins que en el devanir de les planes ens adonem que la historia canvia i que el jove viu té set de tot allò del que se’l va privar.

L’autor retorna a la vida a un jove desconegut que ens ha de mostrar qui és i com és tant en la seva quotidianitat com a la seva vida pública.

A més de ser una novel·la històrica interessantíssima on el factor diferencial i de sorpresa la fan summament interessant ens obre la porta al dilema i a la reflexió de què passaria si tal o cual no hagués mort.

De la mà de Columna podem gaudir d’una edició per fanàtics de l’autor que cada dia són més i més fidels però recentment ha sortit la versió econòmica gràcies a labutxaca on podem gaudir de la mateixa historia però a un preu més assequible.

Realment us el recomanem doncs no és la típica historia de romans o de gladiadors, crec que té les píndoles necessàries d’amor, d’honor, de venjança i una realitat ficcionada que no té precedents.

Jo de vosaltres no me la perdria pas i ara de cara a nadals és un regal perfecte per a tots els amants de la novel·la històrica de qualitat en la que els anacronismes no existeixen i l’imperatiu és la realitat i una gran tasca de realitat.


Esmoleu les espases!