Pàgines

dimecres, 16 de març del 2022

Relats onírics de Randolph Carter

 Per Àngela Sánchez Vicente

Si realment som amants de les bones lletres hem de ser conscients d’on vénen les lletres d’avui i per aquest motiu, ens convé a tots plegats fer de tant en tant un salt al passat i recuperar tresors de les lletres clàssiques.

Evidentment qualsevol llibre que no haguem llegit és una novetat però si a més és un clàssic ens ajuda a conèixer un escriptor, un gènere, un estil i tota una època valorada per una ment brillant que destacava socialment per la seva qualitat literària.

En aquesta recerca avui us convidem a recuperar el bo i millor de la producció d’en H. P. Lovecraft.

A la obra Relats onírics de Randolph Carter que podem llegir i desgranar gràcies a la tasca de traducció i presentació d’en Ricard Vela i la aposta d’Angle editorial per els tresors ocults de les lletres pretèrites trobarem allò que va caracteritzar els seus relats i al seu protagonista recurrent.

En Randolph Carter és l’únic personatge que es repeteix en la seva extensa producció i alhora sempre s’ha creta un paral·lelisme entre personatge i creador.

Desil·lusionat i decebut amb el món que l’envolta sovint recau en els somnis i en el seu imaginari per crear una realitat que li resulta més amable i habitable.

Una misteriosa clau de plata amb poders increïbles és el seu vehicle per connectar amb allò que habita a la seva ment.

És una porta a les meravelloses lletres oníriques de l’autor on escenaris com boscos encantats, cementiris, velles esglésies i altres espais del més tenebrosos esdevenen el focus de la seva reflexió i el seu lloc on defugir de la realitat.

Misteris terrorífics que mostren la naturalesa humana i allò que ens desvetlla ens enganxaran en aquesta obra tan ben presentada que conserva la bellesa i precisió de les paraules de l’autor.

En un format petit és ideal per esdevenir el nostre company en trajectes o en hores d’esbarjo.

És una obra que esdevé la porta a molts mons i al mateix temps cap a la ment de tan prestigiós escriptor.

No el deixeu escapar!

És una obra sorprenent i una manera ideal de conèixer a H. P. Lovecraft i al seu estil únic.

Vinga, va! Us espera a les llibreries!