Pàgines

dijous, 30 de juliol del 2020

El món us espera


Per Àngela Sánchez Vicente

De ben segur que tots nosaltres que ens trobem aquí per parlar de llibres hem aprofitat el confinament i la desescalada per llegir i llegir. 

Encisar-nos amb novel·les que ens han marcat, descobrir nous autors i nous gèneres, pensar, recomanar obres i alhora rebre recomanacions però gairebé tots tenim el llibre que ens fa pensar en aquests dies més introspectius i de reflexió.

Per mi, sense cap mena de dubte El món us espera ha estat una bufetada de realitat coberta amb un sospir d’esperança que m’ha encantat i desitjaria que tot el jovent el llegís i pensés en aquest estiu tan atípic.

En aquesta obra, l’autor escriu una Carta als fills plantejant-se el futur.

Si, som joves i ens sembla que res no ens pot passar. Estem a l’època ideal per somiar i ser el que volem però hi ha moltes coses de les que s’han de parlar i molts temes que s’han de posar damunt la taula.

La digitalització, la connexió o desconnexió que ens aporten les noves tecnologies, els nous models de família, l’acceptació de l’altre tal i com és, evitar els extremismes, analitzar el que ens atrau i el que es crea repulsa.

A l’obra escrita per l’Ignasi Aragay arribem a posar paraules als espais on a vegades costa anomenar les coses pel seu propi nom.

Diuen que estimar també és difícil però si aprenem a deixar volar i alhora a crear motius per tal que tornin es creen vincles sans i forts que esdevenen indestructibles.

Què podem fer per deixar el món millor de com l’hem trobat?

Tantes i tantes propostes que no us vull desvetlla per tal que les desgraneu i reflexioneu vosaltres mateixos.

En aquesta obra breu, directa, amb un to pausat i comprensiu veurem un debat entre dues o tres generacions en la que allò après de manera sensible aflora i ens convida a ser sempre millors.

M´ha agradat el seu to realista i positiu. 

Masses vegades hem sentit els joves que no tenim massa futur o que el que ens espera és un món molt capgirat.

Com serà el futur no ho sap ningú però nosaltres encara podem decidir quin tipus de persona volem ser i quins vincles crearem.

Gràcies a l’aposta d’Empúries per aquesta àgil i punyent obra podreu créixer emocionalment i pensar... Pensareu molt, us ho garantitzo... Però senta molt bé!

És l’obra ideal per joves i pares, gairebé de lectura obligatòria per escurçar i apropar a les generacions en un projecte unitari.

Us hi animeu?