Pàgines

dijous, 15 de febrer del 2018

Estic estupenda!

Estic estupenda! És la reafirmació de que als quaranta com als trenta les dones estem estupendes siguem com siguem, encara que la societat, nosaltres mateixes i els que ens envolten no ho acabin de tenir clar.


Diuen que els quaranta d’ara són els trenta d’abans i ves a saber si d’aquí a uns quants anys seran els nous vint, realment ens cuidem més i existeixen mil i una potinga per semblar més joves, però la realitat pessimista és que estem a l’equador de la bona vida i que d’ara en endavant ja tot és camí de baixada.

Si sou pessimistes amb aquest llibre ideat per arrencar somriures i veure la vida amb una perspectiva menys enfaixada descobrireu que hi ha moments a la vida on val més riure que plorar, veure el got mig ple a mig buit i que ja tenim una edat on comencem a estar de tornada i les tonteries ja no ens afecten.

Raquel Gu ens presenta en vinyetes com ens afecten els quaranta, o almenys una part, com ella mateixa ens diu, potser no t’hi reconeixeràs, potser sí... I si és així, riu tranquil·la, que les arrugues de riure són molt afavoridores.

Amb vinyetes grans, en blanc i negre, l’autora dona veu als quaranta d’una jove que es pregunta aspectes relatius com si s’ha de depilar les cames o pentinar-les, com apareix la panxeta i costa més perdre pes, les relacions amb les amigues que creuen que tenen divuit anys i són flower powers, com filem més prim a l’hora de lligar i les relacions amb els homes.

Ep! Que també podem veure com evolucionem amb les noves tecnologies, i com ens adonem que el temps ha passat i ja som menys joves que abans.

Aquest llibre és un gran antidepressiu, un remei casolà positivista, d’autoajuda i superació. Una idea brillant que ens presenta Angle Editorial i que seria tot un encert poder trobar-ne un ampli ventall amb el reflex d’altres edats.

Personalment m’ha encantat, he rigut i alhora m’ha fet pensar en coses quotidianes que faig sense adonar-me, si, jo també estic estupenda! I per això el tinc a la tauleta de nit com a recordatori de que els quaranta poden ser genials. Almenys no ens agafa per comprar-nos un cotxe molt potent i lligar amb jovenetes, sabem el que hi ha i ho farem tan bé com puguem.

No coneixia l’autora, però us en puc fer cinc cèntims, és filòloga i traductora, col·labora amb il·lustracions i vinyetes d’humor gràfic en mitjans com ara Jot Down, Núvol, El Salto o Principia; dibuixa l’actualitat en directe a la tertúlia del programa Els matins de TV3; i és autora de llibres d’humor gràfic .

És membre del col·lectiu Autoras de Cómic i ja passa dels 40, però creu que està estupenda ;)

Us deixo les seves primeres planes. Benvinguts als quaranta i per quaranta més!!!